V-Shapes blijft innoveren in portieverpakkingen met in-line digitale bedrukkingen van hoge kwaliteit voor V-Shapes automatische verticale vorm-, vul- en sluitmachine ALPHA

AlphaFlex biedt door Memjet en ColorGATE aangestuurd, gesynchroniseerd printen op beide zijden van portiezakjes voor kwantumsprong in technisch kunnen

Bologna, Italië. 22 juni 2021. V-Shapes, een innovatieve leverancier van verticaal geïntegreerde producten en diensten voor handige, hygiënische en duurzame single-dose packaging of portieverpakkingen, maakt de lancering bekend van de V-Shapes AlphaFlex-vul- en sluitmachine, een verpakkings-/convertingmachine voor on-demand productie van zijn unieke single-dose sachets: portiezakjes die met één handbeweging te openen zijn. Aangestuurd door Memjet DuraFlex® en ColorGATE Packaging Productionserver biedt dit compacte, professionele systeem gesynchroniseerde digitale bedrukkingen van hoge kwaliteit op beide zijden van de zakjes. Deze unieke machine zorgt nu voor verticale integratie van hoogvolume productie van portiezakjes op locatie. Zo wordt de time-to-market versneld en hoeft het bedrukken niet meer te worden uitbesteed of als aparte off-line stap te worden uitgevoerd.

“Met de introductie van de AlphaFlex tillen we onze oplossing naar een hoger niveau. We doen dat op een manier die de markt nog niet eerder heeft gezien”, zegt Jesper Gustavsson, Business Development & Founding Partner van V-Shapes. “Zoals beloofd, hebben we nu in-line printen geïntegreerd in onze ALPHA-machine met zes verpakkingslijnen. Verpakkingsconverters/afvullers kunnen het complete productieproces van onze unieke single-dose sachets nu op een compact vloeroppervlak onder één dak uitvoeren met mogelijkheid tot full-color branding op beide zijden van het sachet. En dat in-line, on-demand en in de hoogste kwaliteit van de hele industrie. We zijn dankbaar voor de inspanningen van zowel Memjet als ColorGATE. Samen hebben ze ons geholpen om deze geavanceerde en op-en-top unieke configuratie op de markt te brengen.”

De AlphaFlex vertegenwoordigt de eerste in-line implementatie van de DuraFlex® meerkleuren A3+-printkoppen en watergebaseerde pigmentinkten van Memjet. Tegelijkertijd is hij ook de eerste dubbele integratie van het Memjet DuraFlex-printsysteem in één machine. De geavanceerde kenmerken en kleurbeheermogelijkheden van de ColorGATE Packaging Productionserver, een RIP- en kleurbeheeroplossing voor industrieel verpakkingsdrukwerk, spelen ook een sleutelrol in dit baanbrekende product.

“Het samenspel van deze technologieën in één prestatieverhogend systeem is een bewijs van de kunde, kennis en inzet van de R&D-teams in kwestie”, zegt Russell Boa, Senior Vice President of Sales – North America & EMEA bij Memjet. “De Memjet DuraFlex is geselecteerd vanwege zijn compacte footprint, de printresolutie van 1600 dpi, de snelle droging van zijn inkten op inkjetontvankelijke substraten en de naleving van voedselveiligheidsvoorschriften. De V-Shapes AlphaFlex is echt een transformatief product in dit marktsegment.”

“In tegenstelling tot veel andere leveranciers van RIP- en kleurbeheeroplossingen hebben we ons bij ColorGATE de afgelopen tien jaar gefocust op industriële markten. Deze nieuwe samenwerking met V-Shapes en Memjet ligt dan ook perfect in de lijn van onze strategieën en mogelijkheden”, zegt Oliver Luedtke, Chief Marketing Officer bij ColorGATE. “De op maat gemaakte Output Management Set die we hadden ontwikkeld voor de VS dflex near-line printer van V-Shapes, hebben we met verbeteringen aangepast aan de dubbele printtechnologie die in de AlphaFlex is ingebouwd. Hij voorziet het systeem van alle relevante ColorGATE-mogelijkheden voor de hoogst mogelijke printproductiviteit en -kwaliteit.”

In de AlphaFlex-configuratie beprint elke printmodule één zijde van de portiezakjes in-line. Dat gebeurt met onderlinge synchronisatie en in precies samenspel voor het stansen, afvullen en sealen. Er wordt gebruikgemaakt van buffers om ervoor te zorgen dat de printsnelheid is afgestemd op de productie van zakjes door de Alpha-machine met zes verpakkingslijnen. Het resultaat is een unieke capaciteit voor de markt, die tot stand is gekomen door samenwerking tussen het getalenteerde engineeringteam van V-Shapes en partners Memjet en ColorGATE.

“Het prototype van de AlphaFlex is momenteel geïnstalleerd in onze fabriek in Bologna”, voegt Gustavsson eraan toe. “Hij presteert er volgens onze verwachtingen. We kijken ernaar uit om tegen het einde van de zomer AlphaFlex-systemen bij klanten te plaatsen. Er is al heel veel belangstelling voor de AlphaFlex van zowel converters als merkeigenaren. Ze zien hem als een manier om zich te onderscheiden en om een snellere time-to-market en een snellere time-to-revenue te realiseren in een snel veranderende markt waar de concurrentie erg hevig is.”

Meer informatie over de AlphaFlex verticaal geïntegreerde end-to-end oplossing voor het produceren en het afvullen van portiezakjes, en andere producten en diensten van V-Shapes is beschikbaar op www.V-Shapes.com. Of kom meer te weten via deze AlphaFlex video.  

Bijschriften:

  • V-Shapes AlphaFlex met geïntegreerde, door Memjet en ColorGate aangestuurde digitale kwaliteitsbedrukkingen.
  • Het AlphaFlex-buffersysteem zorgt voor complete synchronisatie van boven- en onderlaminaten met digitale full-color bedrukking in een resolutie van 1600 dpi.