Ranpak biedt uitkomst bij de verzending van gezonder hondenvoer

Verpakkingen met thermische bescherming helpen fabrikant van diepvrieshondenvoer aan een verbeterde klantervaring met duurzamere papieren verpakkingsmaterialen

CONCORD TOWNSHIP, Ohio, VS – 11 oktober 2021 – Ranpak Holdings Corp (“Ranpak”) (NYSE: PACK) is wereldwijd toonaangevend leider in ecologisch duurzame verpakkingsoplossingen op basis van papier voor e-commerce en industriële toeleveringsketens. Samen met een leverancier van diepvrieshondenvoer heeft Ranpak gewerkt aan het optimaliseren van de verpakking met het oog op een betere klantervaring. Het hondenvoer wordt nu niet alleen tijdens het vervoer thermisch beschermd, ook de verpakking op basis van papier is duurzaam.

Toen twee hondenliefhebbers ruim twee jaar geleden zagen dat er een groeiende vraag was naar rauw hondenvoer, gunstig voor de gezondheid van honden, ontwikkelden en lanceerden ze een product op basis van wetenschappelijk bewijs. Dit resulteerde in een assortiment verrijkt voer voor honden van alle leeftijden en de belofte om het recept waar mogelijk verder te verbeteren. Dit bleek een schot in de roos en ze zagen hun bedrijf in 2020 met 30% groeien.

Om het tot een doorslaand succes te maken, vormde onder andere het optimaliseren van de verpakking een belangrijke uitdaging. Niet alleen omdat klanten aangeven dat ze geen plastic verpakkingen willen, maar ook om de verpakkingskosten omlaag te krijgen en tot het meest gunstige financiële plaatje te komen.

Bevroren hondenvoer: De details

De klant stelde diverse eisen aan de verpakking en verzending van dit unieke product:

  • Thermische bescherming: Het rauwe voer moest worden bewaard bij een temperatuur van -20°C en er waren dozen in drie verschillende groottes voor de verschillende bestelhoeveelheden. Vervoer over de weg kon tot 24 uur in beslag nemen en daarom was goede isolatie een must.
  • Gebruiksgemak: Omdat er binnen 24 uur geleverd moest worden, waren doorlooptijden kort. Verpakkingsmedewerkers hadden slechts 30-45 seconden de tijd om een doos met max. 20 kg vlees klaar te maken. Om aan deze eisen te kunnen voldoen, moest er een thermische verpakkingsoplossing komen waarmee snel en eenvoudig kan worden gewerkt.
  • Duurzaamheid: Klanten die vers vlees kopen voor hun hond willen ook dat de verpakking zo milieuvriendelijk mogelijk is en met name dat er geen plastic wordt gebruikt.
  • Kostenbesparing: De kosten van de bestaande verpakkingsmethode waren zeer hoog omdat gebruik werd gemaakt van retourneerbare, met wol gevoerde dozen. Kostenbesparing was dus essentieel.

De oplossing van Ranpak

Ranpak kwam met het voorstel van WrapPak® Protector-pads als verpakking. De pads sluiten lucht in, voorkomen warmtegeleiding en vormen zo een optimaal isolatiemateriaal voor Cold Chain-toepassingen. De klant wilde zich er eerst van overtuigen dat deze gegolfde pads zich konden meten met de bestaande, met wol gevulde plastic voering.

Een van de bestaande dozen werd gevoerd met de nieuwe pads, gevuld met bevroren pakketjes voer en dichtgeplakt, zonder droogijs toe te voegen. De doos werd op de reguliere manier verzonden naar een van de medeoprichters van de klant. Na meer dan 32 uur ongeopend te zijn gebleven, bleek de inhoud nog steeds bevroren, ook aan de zijkant van de doos.

In nauwe samenwerking met de lokale distributeur in het Verenigd Koninkrijk wist Ranpak de doos op enkele punten nog verder te verbeteren, met als extra voorzorgsmaatregel de toevoeging van droogijs. Vervolgens werden de verpakkingsinstructies aan het logistieke team verstrekt.

Dit heeft geresulteerd in uitstekende prestaties voor de productie van hondenvoer, waaronder:

  • Eenvoudige integratie: De distributiemanager van het bedrijf liet weten dat hun efficiency met sprongen vooruit is gegaan: “De WrapPak Protector-converter is heel eenvoudig te bedienen en de pads van gegolfd papier hebben een consistent hoge kwaliteit. Mijn inpakmedewerkers kunnen papieren pads makkelijk in de dozen plaatsen en we konden het complete proces zo in onze bestaande procedure integreren.”
  • Tevreden klanten: De distributiemanager weet nog precies hoe klanten reageerden na de introductie van de gegolfde papieren pads als verpakkingsmateriaal: “We hebben heel veel reacties gehad, maar eentje sprong er echt uit: GEWELDIG!”
  • Lagere kosten en meer duurzaamheid: WrapPak-pads zorgden niet alleen voor een groener imago, maar ook voor een directe kostenbesparing. Het verpakkingsproces verliep sneller en tijdrovende, kostbare retouren behoorden tot het verleden dankzij de bijzondere verpakking, die gerecycled kan worden als oud papier.

De reactie van de hondenvoerfabrikant: “Het is onze missie om zo veel mogelijk hondenlevens te redden! Dat doen we met behulp van ons unieke en gezonde voer, maar we willen nog een stapje verder gaan door ons product ook in een duurzame verpakking te leveren. De thermische verpakkingen van Ranpak waren dé oplossing voor ons.”

Voor meer informatie over Ranpak Cold Chain-oplossingen en andere Ranpak verpakkingsoplossingen op basis van papier gaat u naar: www.ranpak.com/nl/keep-it-cool